NatureLab izdelkiObrazec za odstop od pogodbeIzdelki za boljše zdravjePravilnik o zasebnostiKontakti

EssentiaGlow Multivitamins with Vitamin K2

EssentiaGlow Multivitamins with Vitamin K2 je visoko kakovosten skandinavski izdelek, označen z oznako Naturally Swedish.

To prehransko dopolnilo je kompleks 24 vitaminov in elementov v sledovih, ki jih človeško telo potrebuje vsak dan in ki med drugim, vsebuje vitamina K2 in D3.

Vsaka tableta vsebuje priporočen dnevni odmerek vitaminov in elementov v sledovih, kot so vitamin C, železo, različne skupine B vitaminov, mangan, baker, jod, selen, itd. Taka sestava zagotavlja, da telo prejme celoten dnevni vnos vitaminov in mineralov, ki jih potrebuje.

Vitamini skupine B (B1, B2, B6, B12), jod in vitamin C lahko pomagajo pri soočanju s stresom in pri vzdrževanju normalnega delovanja živčnega sistema. Omenjeni vitamini skupine B, vitamin C, folna kislina in železo prispevajo pri zmanjšanju utrujenosti. Železo ravno tako prispeva k ohranjanju normalne hematopoeze in nastajanju hemoglobina, ravno tako pa prispeva k vzdrževanju kognitivnih funkcij, skupaj z jodom in cinkom. Vitamini A, C, D, B6, železo in cink vzdržujejo normalno delovanje imunskega sistema. Cink prispeva k ohranjanju normalnega stanja nohtov in las. Jod, vitamin A in skupina vitaminov B (B2, B7)prispevajo k normalnemu stanju kože. Biotin pomaga pri ohranjanju normalne presnove makro hranil. Vitamin B6 prispeva k normalni presnovi beljakovin in glikogena. Cink prispeva pri normalni presnovi ogljikovih hidratov.

To prehransko dopolnilo je obogateno tudi z vitaminom K2, ki prispeva k normalnemu strjevanju krvi, stanju kosti, kot tudi vitaminu D3, ki pomaga pri ohranjanju normalnega stanja zob in delovanja mišic ter prispeva k ohranjanju normalnega stanja kosti, skupaj s cinkom in manganom.

Obstajata dve različici vitamina K – K1 in K2, ki se razlikujeta v kemijski sestavi njunih molekul. Čeprav je oblika K1 bolj pogosta, K2 pa naj bi dalj časa ostal aktiven v našem telesu. Norveško znanstveno podjetje Kappa Bioscience, ki proizvaja patentiran vitamin K2, s katerim je obogateno to prehransko dopolnilo, trdi da je izločanje polovice njihovega vitamina K2 (različica MK-7) (trajanje, v katerem se izloči polovični odmerek izdelka) v človeškem telesu 72 ur (v primerjavi z 1,5 h za M4-4, drugo različico vitamina K2), kar zagotavlja boljšo absorpcijo. Vitamin K2 je bil odkrit v sredini 20. stoletja, njegovo bolj podrobno raziskovanje pa se je je začelo 10-15 let nazaj.

Naravni viri vitamina K2 so vitamini živalskega izvora, kot so meso, mleko, jajca, kot tudi vzhajana hrana, zlasti izdelki fermentirane soje. Kar pa je najbolj zanimivo pa je to, da je bil popularni japonski zajtrk natto, pripravljen iz fermentirane soje v zrnih, ki je spodbudil znanstvenike, da se poglobijo v pomen vitamina K2 za telo.

Učinek vitamina K2 je še posebno odvisen od zaloge vitamina D v telesu. Iz tega razloga je prehransko dopolnilo Multivitamin with vitamin K2 obogaten z vitaminom D3, ki tako naravno nastane v človeškem telesu.

Vitamin D3 – holekalciferol – pripada skupini topnih maščob D vitaminov. Vitamin D3 se proizvaja v koži in je posledica ultravijoličnih žarkov. Zato velja, da je 10 minut izpostavljenosti sončni svetlobi dnevno dovolj za proizvodnjo zadostne količine vitamina D3. Vendar pa tega ni mogoče doseči v državah, ki so bolj oddaljene od ekvatorja, vključno z Slovenijo; zato priporočamo dodatno uživanje tega vitamina. Količina vitamina D se lahko določi s krvnim testom. Omogoča natančno diagnozo pomanjkanja vitamina, norme ali presežka v telesu. To je najbolj natančno opravljeno s testom vitamina D (25-OH), ki se uporablja za določanje vitamina D tako rastlinskega (D2) kot živalskega (D3) izvora. Spodaj so navedene informacije o zadostni količini vitamina D v telesu.

Stanje vitamina D Obseg Pomanjkanje     <25 nmol/l
Nezadostnost                                         25–75 nmol/l
Zadostno                                               75–250 nmol/l
Zastrupitev                                            >250 nmol/l

Torej je priporočljiva zadostna količina vitamina D v telesu od 75 do 250 nmol/l

Vitamin D regulira presnovo mineralov, kot so kalcij, fosfor in magnezij. Zaradi njegovih kakovostnih lastnosti vitamin D prispeva k normalnemu stanju kosti, delovanju mišic, procesom deljenja celic v telesu. Ravno tako prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema, kot tudi zdravemu odzivu na vnetja.

Vitamin D3 je mogoče najti v mastnih ribah, kot so losos, slanik, jegulja in ribjem olju ter rumenjaku. Ključna sta tudi raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Sestavine: L-askorbinska kislina, beta-karoten, sredstvo proti strjevanju magnezijeve soli maščobnih kislin, celuloza kot polnilo, D-biotin, pteroilmonoglutaminska kislina, železov fumarat, kalcijev karbonat, sredstvo proti strjevanju silicijev dioksid, emulgator maščobne kisline, kalijev jodid, bakrov glukonat, kromov pikolinat, magnezijev oksid, manganov sulfat, natrijev molibdat, nikotinamid, natrijev selenat, tiamin hidroklorid, riboflavin, kalcij D-pantotenat, piridoksin hidroklorid, cianokobalamin, holekalciferol, DL-alfa-tokoferil acetata, menakinon, cinkov laktat, kalcijeve soli ortofosforne kisline.

1 tableta vsebuje (RVH*, %): 120 mg (15%) kalcija, 80 mg (100%) vitamina C, 70 mg (19%) magnezija, 21 mg (3%) fosforja, 16 mg (100%) niacina, 14 mg (100%) železa, 12 mg (100 %) vitamina E, 5 mg (83%) pantotenske kisline, 2,8 mg (200%) vitamina B6, 2,8 mg (200%) vitamina B2, 2,2 mg (200%) vitamina B1, 2 mg (100%) mangana, 10 mg (100%) cinka, 1,60 mg beta-karotena (kar je enako kot 266,67 μg (33%) vitamina A), 1 mg (100%) bakra, 200 μg (100%) folne kisline, 150 μg (100%) joda, 55 μg (100%) selena, 50 μg (67%) vitamina K2, 50 μg (100%) molibdena, 40 μg (80%) biotina, 40 μg (100%) kroma, 5 μg (100%) vitamina D, 2.50 μg (100%) vitamina B12.

*- Priporočen dnevni vnos

Pakiranje: set 3 paketov; ki vsebujejo 90 tablet. Cena za set je 47,95 EUR. Na sliki je prikazana en paket.

Proizvajalec: TopFormula Healthcare AB, Fridhemsvägen , 3, 602 13, Norrköping, Švedska.

Distributer: DirectMarketing OU, Narva 5, Talin.

Atgal Pirmyn Prekės nuotrauka

Cena: 47.95 EUR   Naročiti

Prašau pirma pasirinkti prekes
Prašau įvesti kiekį
Paieška laikinai išjungta