NatureLab izdelkiObrazec za odstop od pogodbeIzdelki za boljše zdravjePravilnik o zasebnostiKontakti

EssentiaGlow RetinaPlus Saffron

Prehransko dopolnilo EssentiaGlow RetinaPlus Saffron vsebuje sestavine, kot so žafran, lutein, zeaksantin in mezozeaksantin, kot tudi vitamine in elemente v sledovih, kot so vitamini A, C, B2, E, cink in baker.

Žafran je ena najbolj dragih začimb, ki jih pridobivamo iz brazd žafrana crocus (Crocus sativus). Nitkasto oblikovane brazde cvetov pravega žafrana crocus tehtajo le 10 miligramov vsak, vsak cvet žafrana crocus pa ima le tri brazde. Tako velja, da za 1 kilogram surovega materiala žafrana potrebujemo 150-200.000 cvetov. Zato je vsak cvet žafrana crocus ročno nabran, nitke cvetov pa ravno tako odtrgane z roko. Ko so brazde pobrane, jih je potrebno posušiti, saj pogrete in posušene spremenijo barvo – svetla oranžna barva se spremeni v močno rdečo.

Države izvora začimbe so Iran, Turčija, Grčija in Španija, čeprav je glavna proizvajalka Iran, ki proizvede 90% te začimbe.

Ime žafran prihaja iz arabske besede ‘a'far’, ki pomeni rumen. Žafran jedi obarva svetlo rumeno. Ime žafran je v evropske jezike prišel iz latinščine, iz besede safranum.

Eksotični žafran je bil poznan in uporabljen v starodavnem Egiptu, Asiriji in Perziji iz starodavnih dni, od tam pa je dosegel Grčijo in Rimski imperij. Že v začetku so ga uporabljali v ljudski medicini, pripravi parfumov, za obarvanje tkanina ali aromatičnih kopeli, kot tudi, seveda, za začinjanje hrane in pijače.

Lutein in zeaksantin sta naravna karotenoida, ki sta nakopičena v očesni mrežnici človeškega telesa. Karotenoidi so naravna barvila, ki sadju in zelenjavi dajejo rumeno, oranžno in rdečo barvo. Te sestavine delujejo tudi kot antioksidanti, ki pomagajo zaščititi celice v človeškem telesu pred poškodovanjem.

Lutein najdemo tudi v zelenih listih zelenjave, kot so špinača, zelje, itd., najdemo ga tudi v rumenjaku in temno obarvanih sadežih. Zeaksantin, ki se ravno tako kopiči v zelenjavi temne barve, saj daje barvo zelenjavi, kot je poper, koruza, je ravno tako prisoten v žafranu.

Vitamin C prispeva k zaščiti celic pred oksidacijskimi poškodbami ter pripomore k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.
Vitamin in cink ravno tako pomagata pri zaščiti celic pred oksidacijskimi poškodbami.
Cink prispeva k normalnemu vidu in presnovi vitamina A.
Vitamin A prispeva k ohranjanju normalnega vida.
Riboflavin (vitamin B2) prispeva k presnovi energije, zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, normalnemu delovanju živčnega sistema in normalnemu stanje sluznice membrane in kože.

Uživanje: vzemite eno tableto na dan, priporočljivo s hrano. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka.

Žafran, lutein in zeaksantin – to so darila narave človeku. Najbolje se uporabijo in absorbirajo z uporabo prehranskega dopolnila EssentiaGlow.

Sestavine: L-askorbinska kislina, koruzni škrob, sredstvo proti strjevanju: magnezijeve soli maščobnih kislin, sredstvo proti strjevanju: silicijev dioksid, DL-alfa-tokoferil acetat, lutein, emulgator: maščobne kisline, mezo-zeaksantin, izvleček žafrana, zeaksantin, retinil acetat, bakrov glukonat.

1 kapsula vsebuje (RVH*, %): 150 mg (188%) vitamina C, 24 mg (200%) vitamina E, 20 mg luteina, 10 mg (100%) cinka, 5 mg mezo-zeaksantina, 3 mg izvlečka žafrana, 2 mg zeaksantina, 800 μg (100%) vitamina A, 0,5 mg (50%) bakra.

* Priporočen dnevni vnos

Uživanje: priporočen uživanje je 1 kapsula na dan med obrokom.

Pakiranje: v setu 3 paketov; ki vsebujejo 90 tablet. Cena za set je 52,95 EUR.

Proizvajalec: TopFormula Healthcare AB, Fridhemsvägen 3, 602 13, Norrköping, Švedska.

Distributer v Litvi: DirectMarketing OU, , A. Juozapavičiaus 6/2, Vilna, Litva.

Atgal Pirmyn Prekės nuotrauka

Cena: 52.95 EUR   Naročiti

Prašau pirma pasirinkti prekes
Prašau įvesti kiekį
Paieška laikinai išjungta